onsdag 9. november 2011

Tre retters middag i en fei



Etter en uke med mye ferdigmat, var det duket for et sunnere og bedre alternativ til middag her om dagen.


Jeg disket opp med en tre-retters meny, lagd på litt over 10 minutter til sammen.




Til forrett ble det sesammarinert salmalaks. Oppskriften finner du her.
En veldig enkel og god rett, et lite tips er kanskje å ikke bruke så mye sitron som oppskriften sier.

Til hovedrett ble det lettlaget sitronkylling med ris. Oppskriften finner du her
Når jeg sier at hele treretteren kan lages på 10 minutter er det ikke beregnet halvtimen kyllingen skal være i ovnen. Den står å godgjør seg til forretten er fortært. Det er nok lurt å starte med kyllingen, siden den skal stå i ovnen i en halv time. Jeg serverte kyllingen med en saus laget av kraften av kyllingen blandet med creme fraiche. Asparges er godt og veldig kjapt å tilberede, de skal jo så vidt dyppes i kokende vann. Har du tid og lyst passer det godt å lage en pastinakk-krem ved siden av.

Og til dessert? Is med varm sjokolade slår aldri feil. Jeg bruker å lage en saus av melkesjokolade og fløte og  helle den over isen mens den fremdeles er varm.

Og hva serverer man så å drikke til en slik meny? Ingenting slår Aas´ julebrus :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar