fredag 21. oktober 2011

Bygg reis deg



Vi holder for tiden på å bygge hus i Hyggen i Røyken kommune. Huset skal etter planen være ferdig i februar/mars, og vi gleder oss selvfølgelig masse til å flytte inn. Per dags dato er råbygget til første etasje ferdig, og andre etasje mures opp i disse dager. Om et par uker skal taket på plass, og så kommer dører og vinduer, samt puss av alle murveggene. Huset mures opp av XK mur og puss. Vi er veldig fornøyd med dem, og har god fremgang i prosjektet. Materialene har min samboer importert fra Finland. Murblokkene heter Luja, og er en "konkurrent" til Leca, selv om det ikke finnes i Norge enda. Grunnmuren ble også importert fra Finland, og er et ringmur-system som heter Formex. Det finnes heller ikke i Norge i dag, men vi ser at flere er interessert i dette produktet.
Vinduer og dører er importert fra Finland (igjen) og kommer fra Scala. Vi vil også ha vannbåren varme i alle rom. Med de materialene vi har valgt, vil huset bli innenfor passivhus kravene.

Huset har vi tegnet selv, men vi har fått god hjelp av en arkitekt og en byggingeniør for å sikre oss at alt er tenkt på, og at bygget vil stå i lang, lang tid. Bruksareal på huset er på 200 kvm, med 4 soverom. Med en finne i huset er det klart vi må ha sauna, så det har vi i første etasje, i tilknytning til bad med dusj. I 2. etasje får vi vinterhage, slik at vi kan sitte å nyte utsikten.

Huset ligger med knallutsikt ut mot Drammensfjorden. Vi ser også over fjorden til Svelvik.

Disse bildene er litt gamle, og viser ikke hvordan huset ser ut per dags dato. Her skjer det noe hele tiden, skal prøve å legge ut flere bilder og nyheter om husbyggingen ettersom huset skrider fremover.






Her ser man litt av utsikten fra tomta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar